Nyheter och uppdateringar

 

2011-10-13

Livet rullar på, men det blir aldrig likadant som innan… Ungefär så känner jag just nu. Vi har förlorat vår Shakira.

Vi väntar på svar från veterinären vad det kan ha berott på, men ännu har vi inga svar, förutom att det var hennes njurar som slutade att fungera.

Hela veckan har jag gått som i ett töcken, med väldigt lite ork och tålamod och väldigt nära till tårarna.

 

2011-08-21

Den här sommaren har vi inte kunnat vara iväg så mycket, vädret har ju inte varit så kul heller, så vad gör familjen Skog då? Jo, ”pusslar”, en nyfunnen hobby. Här är sommarens final-pussel, 1500 bitar:

Beskrivning: pussel

 

2011-08-18

Nu börjar det bli tomt här i valphagen. Vi har levererat 6 av valparna nu, bara tre kvar. Jag känner mig helt lugn och trygg med att lämna valparna dock, för alla valpköpare som varit här har varit helt underbara! Mycket prat och papper har det varit hela veckan, men många glada skratt också!!!

Beskrivning: osåvardebaratre

Å så var dom bara tre…

 

2011-08-06

Nu är alla våra valpar tingade! Förutom lilla Alice då som kommer att bo kvar här hos oss. Man är tacksam för alla vackra dagar då valparna kan vara ute så mycket som möjligt, för MYCKET bajs blir det…

 

2011-08-03

I två dagar har vi haft Knattes lillmatte här hos oss. Knatte är pappa till Sagoförfattarkullen (Shakiras kull). Therese var med och hjälpte till med valpar och fick gosa. Ylva och Therese kom riktigt bra överens och det har varit en fröjd att ha henne här! Tack Therese!!!

Beskrivning: ylvaotherese

Idag har jag också lagt ut nya bilder på valparna, 6 veckor. Ganska svårt att ta bilder nu, men några hyfsade blev det ändå. Shakira och Freja är inte mycket med sina valpar nu, men då och då är det matning som gäller.

Beskrivning: matdags6v

Vår stora tjej Anni var på ridläger i tre dagar i förra veckan. Har lovat henne att lägga ut ett kort ifrån hennes avslutning.

Beskrivning: annisridläger

Hästen heter Elwood och finns på Antorp, Stall Schoones.

 

2011-07-31

Valparna växer så det knakar!!! Alla nio går ihop nu, tikarna är där korta stunder. Har däremot mycket sällskap av våra duktiga barn som gärna leker, kelar o busar. Wilmer sitter bland valparna och tittar upp och säger: -Mamma, det här är livet! 

Jag har dessutom fyllt år och fått en jättefin kamera av Håkan!!! Underbart! Helt plötsligt är det ju JÄTTEkul att ta kort, och det blir många kort! Jag kan inte lägga ut alla här på hemsidan men här kommer det några:

 

 

Beskrivning: allasover

Beskrivning: wilmerovalpar

Beskrivning: ylvaovalpar

I valplådan, 8 av 9

Duktiga Wilmer och…

…duktiga Ylva

 

 

 

Beskrivning: stefansover

Beskrivning: mammafreja

Beskrivning: mammashakira

Stefan, rätt avslappnad

Mamma Freja

Mamma Shakira

Beskrivning: valplek

Beskrivning: valplek2

Beskrivning: valplek3

Valplek, Mona överfaller Elsa

 

 

 

2011-06-27

Samma dag som jag kom hem med Freja från Helsingborg, satte Shakira igång. Först trodde vi att hon var orolig för att hon kände att Freja hade valpar och det inte var som vanligt, men snart visade det sig att det var mycket mer än så! Men vilken helt annorlunda ”förlossning” det blev!! Hon födde fyra friska valpar mellan 24.05 till 01.05, de första tre med 10 minuters mellanrum. Vilken skillnad det är mellan kejsarsnitt och att föda normalt, för alla inblandade. Så just nu har vi alltså 20 husdjur. Alla mår bra, allt funkar fint, Freja har ingen feber, såret ser fint ut och hon tar jättebra hand om sina små, alla går upp i vikt som de ska.

 

2011-06-21

Beskrivning: innan valpar

Beskrivning: hemkomna

Innan valparna, öppningsskedet

Hemma i tryggheten igen. Inga kort blev tagna nere i Helsingborg.

 

 

2011-06-21

Freja har under halvdramatiska former, kejsarsnitt nere i Helsingborg, gett liv åt fem små ljuvliga valpar, tre tikar och två hanar, alla mår bra. Bilder kommer senare. Matte och husse är otroligt trötta efter en helt vaken natt.

 

2011-06-07

 

Beskrivning: wilmeroflickan

Vår lille Wilmer, här precis tillfrisknad efter en ruskig magsjuka, ÄLSKAR att ta hand om kattungarna. De här kattungarna blir verkligen pysslade med!!

Nu är våra tikar rundare om magarna. Freja mer än Shakira, men ändå så att man ser tydligt på Shakira också. Freja snarkar som en gris alltid när hon sover…

Beskrivning: dräktiga

 

 

 

2011-05-29

Nu vågar tom jag faktiskt tro att både Freja och Shakira är dräktiga. (SE planer-sidan) Fin-fina hanar har vi hittat till dem båda, en lite mer erfaren herre till Freja och en nybörjar till vår nybörjare Shakira. Vi ser fram emot en sommar full med valpar. Håller tummarna nu att allt ska gå bra!!!

Vår lilla Belladonna rymde för oss mitt under sitt ”höglöp”. Det var lite drygt 63 dagar sen nu… Ungarna är överlyckliga, vi har sex kattungar igen! Två röda hanar, två sköldpaddsfärgade honor, en svart hona och en grå hona. Fader okänd (gissar på en svart/vit grannkatt eller en röd halvperser). Söta är de i alla fall, även om de inte var riktigt planerade…

 

 

2011-02-04

Länge sen jag uppdaterade något! Kattungarna är utflugna, förutom Chacha som blir kvar här. Dock har hon fått nytt namn: KATTJA. Hon är fantastisk! Idag har vi varit och veterinärbesiktigat Freja, samt gett alla hundarna den årliga vaccinationen. Veterinärbesiktningen var utan anmärkning, skönt. Så nu väntar vi bara på att hon ska börja löpa. Den tilltänkta hanen är Hamléngårdens Kent.